a

Teken- en schilderatelier Carla Emmen (Forel 50, Amersfoort)

Wekelijks lekker tekenen en schilderen in een klein clubje (4 tot 6 personen), of een mini cursus van 4 lessen, waarbij je ervaart of tekenen je ligt. Ook kan je bij mij kiezen voor een tweedaagse workshop waarbij we op de eerste dag op locatie schetsen maken, om die op de tweede dag in mijn atelier uit te werken.

Tekeningen

Schilderijen

Illustraties

Teken- en schilderlessen

Exposities

Tekeningen

Schilderijen

Illustraties

Teken- en schilderlessen

Exposities

Tekenen is vooral kijken, maar kan ook vormgeven of ontwerpen zijn.
Een eigen beeld vormen.

Ik ben vooral bezig mijn gedachten om te zetten in een tekening of schilderij. Met associaties ga ik aan de slag en blijf net zo lang denken en proberen totdat ik de juiste vorm gevonden heb. Door te kijken naar ritmes, vormen en kleuren, probeer ik een sfeer weer te geven.

Tijdens de tekenlessen werken we meestal aan de hand van een thema. We maken stillevens, gaan op locatie schilderen, tekenen wat we zien of uit fantasie en soms ontwerpen we abstracten naar aanleiding van hetgeen we gezien hebben. Al snel herkennen we elkaars manier van werken. Het is bijzonder dat iedereen, met of zonder schilderservaring, een eigen 'handschrift' heeft. Graag wil ik dat zo houden, maar ik laat de deelnemers soms wel dingen maken die ze uit zichzelf niet zo gauw zouden bedenken. Juist door niet standaard te zijn, laten zien hoe het anders kan, maakt het boeiend.

Regelmatig wordt door een deelnemer iets van tekst, muziek of beeld meegebracht, wat passend is bij het thema. Daar wordt dan dankbaar gebruik van gemaakt. Ook kijken we met elkaar wat andere kunstenaars gedaan hebben. Boeken, tijdschriften en internet worden er door ons regelmatig bij gehaald.

Ik probeer de mensen uit te dagen, te prikkelen om hun grenzen te verleggen. Daarbij wordt niet uit het oog verloren dat men ook voor de gezelligheid komt.

Over mijzelf

Tijdens en na mijn opleiding tot juwelier en goudsmid in Schoonhoven heb ik mij veel bezig gehouden met ontwerpen.
Sieraden, meubels, decors en landschappen heb ik op een nieuwe manier vorm gegeven (zie projecten). De sieraden verkocht ik in de jaren 80 en 90 op markten en popfestivals.     

Na mijn goudsmidopleiding ben ik teken- en schilderlessen gaan volgen. In 1993 ben ik in mijn eigen atelier mensen gaan ontvangen die onder mijn begeleiding tekenen en schilderen.                            

Acht jaar lang ben ik het creatieve brein van een peuterspeelzaal geweest, heb ik gastlessen kunst en media gegeven op een VMBO school en geef ik op verzoek workshops bij particulieren en verenigingen.

Op tweede Paasdag was ik vaste deelnemer van de atelierroute in Ammerstol. Daarnaast is mijn werk is op vele locaties te zien en te zien geweest. Er waren exposities in winkels, bedrijven, het Arto Theater in Schoonhoven, de bibliotheek van Ammerstol en Galerie Honar in Schoonhoven.

Om werk van Carla te zien, klik hier.

Vernissage & 20 jaar tekenatelier

Op zondagmiddag 29 september 2013 vierde ik het 20 jaar bestaan van mijn teken- en schilderatelier. Dit was tevens de Vernissage van de expositie “huisjes” in het ARTO Theater in Schoonhoven.

Dagbesteding De Hoekse Gang

Van 2013 tot 2015 gaf ik eens in de twee weken teken- en schilderles aan  mensen met een lichte verstandelijke beperking.  Zij werken als dagbesteding op de werkplek van manege De Hoekse Gang in Bergambacht en kunnen op de dinsdagmiddag dat ik er ben er voor kiezen om voor de ontspanning, educatie en zelfontplooiing met mij te tekenen.


De Hoekse Gang is opgezet als woon- en werklocatie voor mensen met een verstandelijke beperking die een meerwaarde
ontlenen aan wonen en/of dagbesteding in en om een manege.

 

 
© 2022 Carla Emmen | email: info@carlaemmen.nl | telefoon: 06 - 28277712 | kvk nr.: 66591457 | bankrekening nr.: NL 63RABO 0326755934 | webdesign: Carla Emmen